Aan de slag met een metaaldetector?
Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone

Met de metaaldetector kun je zelf je eerste stappen als amateurarcheoloog zetten. Maar als je aan de slag gaat met een metaaldetector, stuit je niet zomaar op allerlei schatten. Er komt nog een heleboel bij kijken! Want metaaldetectoren zijn er in alle soorten en maten, en daarnaast moet je ook een hoop weten over wat je in de grond tegen kan komen.

Geschiedenis tastbaar maken

Geschiedenis is niet alleen iets dat je leest in boeken. Op reis kun je soms het gevoel krijgen dat je midden in het verleden staat, tijdens het bezoek aan een monument of een plek waar een belangrijke gebeurtenis heeft plaatsgevonden. En soms wordt de geschiedenis echt tastbaar, als je er bijna letterlijk over struikelt. Bijvoorbeeld als je met een metaaldetector op pad gaat, op zoek naar het verleden.

Regels rondom metaaldetectie

Het klinkt romantisch, maar je mag natuurlijk niet zomaar op pad gaan met je metaaldetector om vondsten op te graven. Er zijn regels waar je rekening mee moet houden. Maar zelfs dan is er een heleboel mogelijk. Met metaaldetectors zijn al een heleboel mooie vondsten gedaan, zoals fibula’s en broches. Maar ook oude munten en andere sporen uit het verleden.

Metaaldetectors in alle maten en soorten

Metaaldetectors bestaan er in alle maten en soorten. Voor ieder type detectorist is er wel een type metaaldetector dat bij hem past. Er zijn digitale metaaldetectors, maar ook nog analoge metaaldetectors. Om uit te vinden wat voor jou het prettigst is, moet je ze eigenlijk allemaal eens vast gehad hebben. Daarom is het verstandig om je aan te sluiten bij meer ervaren metaaldetectoristen. Zij kunnen je laten zien hoe hun metaaldetector werkt, en je tips geven over hoe je moet zoeken. Zo kun je makkelijk kennis maken met je nieuwe hobby.

Je eerste metaaldetector

Een metaaldetector kopen doe je natuurlijk niet zomaar. Een metaaldetector kan een behoorlijke investering zijn. Daarom is het goed om zeker te weten dat je goed materiaal in handen hebt. Op marktplaats kan je je eerste metaaldetector vinden, maar het is vaak een beter idee om langs een specialist te gaan. Die kan je helpen bij het kiezen van de metaaldetector die bij je past. Ook kan hij je goede tips geven voor het gebruik van je metaaldetector. Vaak heeft zo’n specialist ook veel meer informatie in huis over hoe je goed met je metaaldetector om gaat, en kan hij je meer vertellen over de regels waar je rekening mee moet houden, als je met je metaaldetector op pad gaat.

Specialisten op het gebied van metaaldetectie

Detect metaaldetectors is zo’n specialist. Niet alleen hebben zij veel soorten metaaldetectors in huis, maar dankzij hun jarenlange ervaring als importeur van metaaldetectors, kunnen zij je ook alles vertellen over je nieuwe hobby. Ook kun je bij Detect informatieboeken krijgen, zoals handleidingen, om goed van start te gaan met je nieuwe metaaldetector.

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone