Uniek Dikke Van Dale aanbod!
Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone

De Dikke Van Dale kost tijdelijk geen € 179,-, maar € 149,- + gratis bezorging!*

De nieuwe Dikke Van Dale

De vijftiende editie, gemaakt door de schatbewaarders van de Nederlandse taal. Dit prachtig vormgegeven vlaggenschip biedt u toegang tot de rijkdom van de Nederlandse taal. Toegang op verschillende manieren, namelijk via drie boekdelen die dikker zijn dan ooit én toegang tot de Dikke Van Dale Online.

Dikker dan ooit

• De Dikke Van Dale is dikker dan ooit met maar liefst 18.000 nieuwe trefwoorden uit het Nederlandse en Vlaamse taalgebied, zoals dataslurper, naamglossy, zelfscankassa, boerenjaar, oplijsten en trado.
• Er zijn duizenden nieuwe betekenissen toegevoegd die worden verduidelijkt door nieuwe voorbeeldzinnen, zoals creatief omgaan met de feiten en een aangepaste auto.
• Nieuwe uitdrukkingen zijn opgenomen, bijvoorbeeld buiten de doos denken en een stip op de horizon zetten.
• En de citaten die u de afgelopen jaren hoorde, staan er nu ook in, zoals Een mens leert alles als het moet, behalve zijn angst overwinnen (Boeli van Leeuwen).

Met illustraties

Bij circa 500 trefwoorden die lastig uit te leggen zijn, staan nu illustraties: kleine lijntekeningen die de betekenisomschrijving verhelderen. Zo is de bouwterm potdekselen best lastig voor te stellen op basis van de beschrijving, maar met een illustratie is in één oogopslag duidelijk wat er bedoeld wordt.

Kleur en symbolen in het ontwerp

In de boeken worden verschillende onderdelen door kleurgebruik van elkaar onderscheiden, en verduidelijken kleine symbolen de woordkenmerken of lexicografische elementen.

Kaderteksten met weetjes

Verspreid door de Dikke Van Dale staan kaderteksten met taalweetjes. Onderwerpen als nadruktekens, alliteratie en variatie komen hierin aan bod.

Inclusief een jaar toegang tot de Dikke Van Dale Online

Met de aanschaf van de Dikke Van Dale krijgt u ook een jaar toegang tot de Dikke Van Dale Online. Behalve de rijke inhoud van de drie kloeke boekdelen biedt de Dikke Van Dale Online toegang tot veel meer:
• werkwoordsrijtjes bij alle werkwoorden, bijvoorbeeld stofzuigen, deleten, e-mailen;
• heel veel extra woordsamenstellingen, zoals bramenjam, kiwi-jam, kruisbessenjam, rabarberjam, vijgenjam;
• handige zoekmogelijkheden, zoals zoeken met jokers, bij benadering, op voorbeeldzinnen en binnen artikelen;
• Van Dale Wiki, waaraan u zelf woorden, betekenissen en zelfs afbeeldingen en filmpjes kunt toevoegen.

U kunt de Dikke Van Dale Online ook op uw smartphone of tablet raadplegen.

Tijdelijk in prijs verlaagd!

Bestel nu de Dikke Van Dale via de Van Dale-webwinkel en betaal € 149,- plus gratis bezorging.* Achteraf betalen is mogelijk.

*Geldig tot en met 16 januari 2017

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone