Week van de Klassieken 2013
Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone

De zesde Week van de Klassieken (7 t/m 15 maart) staat in het teken van het klassieke Griekse theater. Het Allard Pierson Museum, het Nederlands Klassiek Verbond, het Rijksmuseum van Oudheden en Tresoar organiseren tientallen activiteiten om jong en oud kennis te laten maken met het theater van de Griekse wereld.

De Week begint met de Ken-Uw-Klassieken Pubquiz voor classici (7 maart) in het Rijksmuseum van Oudheden. Dan opent daar ook de tentoonstelling ‘Couperus en de Oudheid’. Een ‘Do It Yourself Theatertour’, lezingen en kinderworkshops staan op het programma in het Allard Pierson Museum.

Week van de Klassieken 2013Tresoar laat het antieke theater zien in de tentoonstelling ‘Klassiek theater in Fryslân’, met oude boeken en handschriften uit eigen collectie. Verder zijn er tijdens de Week in het hele land -deels gratis- lezingen, rondleidingen en theatervoorstellingen.

De Week wordt afgesloten met een feestelijke lezingenavond van het Nederlands Klassiek Verbond in Leiden met de uitreiking van de NKV Prijs (15 maart).

Meer informatie over de activiteiten en het gratis e-book ‘De Kikkers’ van Aristophanes staat op www.weekvandeklassieken.nl.

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone