Licentie

IsGeschiedenis.nl wil het gebruik van de informatie op deze website stimuleren.  Daarom geven wij derden de gelegenheid gedeelten (max. 50 woorden) van de nieuwsberichten en artikelen op IsGeschiedenis.nl te hergegebruiken. Onder de volgende voorwaarden:

Voorwaarden

Iedereen mag zonder toestemming teksten tot 50 woorden gebruiken, verspreiden en bewerken, onder bepaalde voorwaarden.

Die voorwaarden zijn:

– Het gaat om teksten van maximaal 50 woorden.
– Langere teksten moeten worden afgekapt na 50 woorden, de ‘lees verder’ verwijst door naar het betreffende bericht op IsGeschiedenis.nl.
– IsGeschiedenis.nl wordt bovenaan het artikel vermeld als auteur.
– Het artikel wordt gepubliceerd met bronvermelding (‘Dit artikel is afkomstig van IsGeschiedenis.nl.’) en een link naar de homepage van IsGeschiedenis.nl.
– De teksten mogen niet gebruikt worden voor commerciële doeleinden.
 

Uitzonderingen:

Niet al het materiaal op IsGeschiedenis.nl is beschikbaar.

Zo is het audiovisueel materiaal geen eigendom van IsGeschiedenis.nl, waardoor het gebruik van de afbeeldingen valt onder de auteurswet.

Indien het om artikelen uit tijdschriften gaat, die op de verdiepingspagina/ het archief staan, gelden ook andere regels. Voor gebruik van deze artikelen moet contact worden opgenomen met de redactie van het desbetreffende tijdschrift.

Het gaat hier om artikelen uit de tijdschriften en jaarboeken: 

Elsevier – Speciale Edities, ThemaTijdschriften, Jaarboek Parlementaire GeschiedenisLeidschrift, Historisch Tijdschrift Aanzet, Galapas, Geschiedenis Magazine/ Spiegel Historiael, Archeologie Magazine, Auto Review, Gemeentearchief Rotterdam, Keesings Historisch Archief, Kleio, Ons Amsterdam

Voor vragen en meer informatie kunt u contact opnemen via het contactformulier.

 


 Terug naar de Homepage –>