Geen afbeelding beschikbaar

AutoRAI gaat voor het eerst in de geschiedenis niet door

Gisteren werd bekend gemaakt dat de AutoRAI, de vakbeurs over auto’s die eens in de twee jaar wordt gehouden, niet doorgaat. De economische crisis zorgt ervoor dat er te weinig deelnemers aan de beurs zijn. De AutoRAI bestaat al sinds 1895 en het is voor het eerst dat de beurs wordt afgeblazen.

In 1895 ontstond de beurs, toen de Vereniging 'De Rijwiel Industrie' (RI) de eerste Rijwieltentoonstelling met vooral fietsen hield. De auto-industrie werd steeds belangrijker en in 1900 werden er ook auto’s tentoongesteld. Zo ontstond de Vereniging Rijwiel & Automobiel Industrie (RAI). De beurs werd vanaf het ontstaan van de RAI elke twee jaar gehouden. Tot in 1960 gebeurde dit in alle even jaren, in 1961 verhuisde de RAI naar de huidige plek. Toen werd ervoor gekozen om de beurs  in alle oneven jaren plaats te laten vinden.

De AutoRAI was van oudsher de plek waar alle bekende en onbekende automerken hun nieuwste modellen presenteerden. De AuoRAI heeft door de jaren verschillende primeurs van nieuwe modellen gehad, bijvoorbeeld . Vroeger zaten hier ook Nederlandse automerken tussen, die inmiddels niet meer bestaan, zoals Gatso, Eysink en in 1958 werd op de RAI de eerste DAF gepresenteerd. De beurs was altijd populair en trok honderdduizenden bezoekers.

Al in de voorgaande twee edities kozen veel grote automerken ervoor om niet deel te nemen aan de AutoRAI, omdat het presenteren van de nieuwe modellen te duur zou zijn. Ook liepen de bezoekersaantallen de laatste twee edities terug. Nu trekken zoveel automerken zich terug dat de organisatie besloten heeft om de beurs niet door te laten gaan. Betrokkenen stellen dat de presentatie voor automerken op dergelijke beurzen niet meer zo belangrijk is, omdat alle nieuwe modellen via het internet al te bekijken zijn.

Rubrieken: 

Landen: 

Covers OA

Iedere maand meeslepende en prachtig geïllusteerde verhalen over de geschiedenis van Amsterdam.

Ga mee op ontdekkingstocht naar archeologische vindplaatsen in binnen- en buitenland!

Vergeten D-Day: Italië, 1943

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief. 

Lees het eerste jaar Geschiedenis Magazine extra voordelig én kies een welkomstcadeau!

cover GM3

Het extra dikke nummer van Geschiedenis Magazine verschijnt omstreeks 18 april. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement om dit nummer zonder verzendkosten te ontvangen.