Een nieuwe muur verdeelt Oost en West Berlijn

25 jaar na de val van de muur op 9november 1989, is Berlijn weer verdeeld door een muur, een muur van licht wel te verstaan. 15 kilometer lang, op de voormalige grens tussen Oost-en West Berlijn, markeren ongeveer 8000 ballonnen de locatie van de voormalige Muur. S avonds verlichtten ze de grillige lijn van de muur dwars door de stad. De Lichtgrenze (lichtgrens) heeft twee avonden de stad verdeeld en zal vanavond, tijdens de viering van 25 jaar val van de muur, letterlijk de lucht in gaan.

Vandaag op 9 november is het 25 jaar geleden dat de muur viel en dat wordt gevierd. Op veel plaatsen in Berlijn wordt stilgestaan bij deze gebeurtenis. Van nieuwe tentoonstellingen tot video-en fotoexposities door de hele stad. En met name bij de belangrijke plaatsen als Checkpoint Charlie, Gedenkstätte Berliner Mauer, Brandenburger Tor en langs de locatie van de Muur.

Vanavond is het 'burgerfeest' met optredens van Peter Gabriel, Udo Lindenberg en de Staatskapelle onder leiding van Daniel Barenboim. Rond 19.00 zal de "muur" weer vallen, beginnend bij de Brandenburger Tor, het symbool van de val van de muur, en de 8000 ballonnen de lucht in gaan.

Dit is een artikel in de serie van vijfentwintig artikelen over de Berlijnse Muur. Dit jaar is het vijfentwintig jaar geleden dat de Berlijnse Muur viel. Ook IsGeschiedenis staat stil bij dit jubileum. Daarom publiceert IsGeschiedenis vijfentwintig items over de geschiedenis van de Berlijnse Muur.

Rubrieken: 

Partners: 

Landen: 

Tijdperken: 

Ga mee op ontdekkingstocht naar archeologische vindplaatsen in binnen- en buitenland!

Olympias, moeder van Alexander de Grote

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Geschiedenis magazine 3 van 2024 nu in de winkel

Het derde nummer van 2024 is verschenen. Koop dit nummer bij een kiosk of boekhandel bij jou in de buurt

Jan van Schaffelaar

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Lees het eerste jaar Geschiedenis Magazine extra voordelig én kies een welkomstcadeau!

Geschiedenis Magazine 4

Het komende nummer van Geschiedenis Magazine verschijnt omstreeks 30 mei. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement om dit nummer zonder verzendkosten te ontvangen.