Geen afbeelding beschikbaar

Erwin Kroll: 26 jaar weerman van de NOS

Erwin Kroll heeft aangekondigd te stoppen als weerman. Met het stoppen van Kroll komt er een einde aan een tijdperk. Hij presenteerde 26 jaar lang het weer bij het NOS-journaal. Kroll was sinds eind vorig jaar al niet meer op de televisie te zien, omdat hij het wat rustiger aan wilde doen, maar stopt nu per direct als weerman.

Erwin Kroll werd op 6 augustus 1950 geboren in Gilze-Rijen in Noord-Brabant. Na het behalen van zijn hbs-diploma in 1969 ging hij geologie studeren, maar hij brak deze opleiding af om bij het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) te gaan werken. Kroll begon op de afdeling geofysica en werkte daarna tien jaar als luchtvaartmeteoroloog op Schiphol en in Limburg.

In 1986 trad hij in dienst van de NOS, om het weer aan het einde van het ‘Acht uur journaal’ te presenteren. Hij werd al snel één van de populairste weermannen en door zijn drukke gebaren tijdens de presentatie verwierf hij de bijnaam Edwin met de handjes.

Ondanks zijn liefde voor het vak had hij meer moeite met de bekendheid die hij verwierf als vaste weerman van de NOS. Zijn populariteit bleek ook eens te meer uit zijn verkiezing als favoriete weerman aller tijden, in het kader van het vijftigjarig bestaan van de NOS in 2006.

Kroll geeft deze populariteit en het ‘Bekende Nederlanderschap’ dan ook op als één van de redenen van zijn vertrek: “Het op straat herkend worden, is iets waar ik nooit aan heb kunnen wennen. Hoe lief en aardig het Nederlandse publiek ook altijd voor me is geweest. De afgelopen periode ben ik buiten beeld gebleven om te kijken hoe me dat zou bevallen en ik voel me daar beter bij.”

Rubrieken: 

Landen: 

Tijdperken: 

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief. 

Saga vikingen

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.

Covers OA

Iedere maand meeslepende en prachtig geïllusteerde verhalen over de geschiedenis van Amsterdam.

Ga mee op ontdekkingstocht naar archeologische vindplaatsen in binnen- en buitenland!

Vergeten D-Day: Italië, 1943

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.

cover GM3

Het extra dikke nummer van Geschiedenis Magazine verschijnt omstreeks 18 april. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement om dit nummer zonder verzendkosten te ontvangen.