Hereditas Nexus

Nieuwe bijdrage Hereditas Nexus

Hereditas Nexus publiceert maandelijks een aantal uitgebreide recensies op IsGeschiedenis van historische boeken, tentoonstellingen en interessante ontwikkelingen in de erfgoedwereld. Nu online: een kritische recensie van het Nationaal Militair Museum én een boekbespreking van Amsterdam in Vogelvlucht.


afbIIHet Nationaal Militair Museum


Nu het Nationaal Militair Museum ruim een half jaar open is en de stofwolken omtrent de grootse opening ruimschoots zijn neergedaald, werd het eens tijd voor een bezoek. Wat heeft de opvolger van het Legermuseum en het Militaire Luchtvaart Museum de museumbezoeker te bieden? Dat bleek een hele hoop te zijn. Lees hier de recensie!


amsterdam-in-vogelvlucht_php_Amsterdam in Vogelvlucht - Stad op de drempel van de Gouden Eeuw


Het beroemde schilderij Vogelvluchtkaart van Amsterdam van schilder Cornelis Anthonisz uit 1538 en de houtsnede uit 1544 zijn genomen als uitgangspunt voor het boek Amsterdam in Vogelvlucht. Het boek is een bewerking van het boek Jacob Cornelisz van Oostsanen (ca. 1475-1533). De renaissance in Amsterdam en Alkmaar. Dit boek verscheen bij een dubbeltentoonstelling die het Amsterdam Museum en het Stedelijk Museum Alkmaar van maart tot en met juni 2014 organiseerden rondom de schilder en prentmaker Jacob Cornelisz van Oostsanen. Hij was de eerst Hollandse bij naam bekende meester. Lees hier de recensie!


Over Hereditas Nexus


Hereditas NexusHereditas Nexus is opgericht als opvolger van Acta Historica. Het doel is na het stopzetten van dit platform toch een baken te blijven vormen voor zowel historici, erfgoedprofessionals, als cultuurliefhebbers in bredere zin. Door middel van het publiceren van onder andere besprekingen van historische boeken uit binnen- en buitenland, van historische tentoonstellingen en van blogs uit de erfgoedwereld wil Hereditas Nexus een eigen licht werpen op de nieuwste ontwikkelingen in de historische wereld en erfgoedsector. Ook hopen zij daarbij een aanzet te geven tot nieuw historisch onderzoek en een verbeterde publieksgerichtheid van musea en erfgoedcentra.    

Lees het eerste jaar Geschiedenis Magazine extra voordelig én kies een welkomstcadeau!

De wieg van de Zijderoute

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.

Saga vikingen

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.

Vergeten D-Day: Italië, 1943

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.

cover GM3

Het extra dikke nummer van Geschiedenis Magazine verschijnt omstreeks 18 april. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement om dit nummer zonder verzendkosten te ontvangen. 

Covers OA

Iedere maand meeslepende en prachtig geïllusteerde verhalen over de geschiedenis van Amsterdam.