Skript interviewt Natalie Zemon Davis

Skript Historisch Tijdschrift interviewde de bevlogen historica Natalie Zemon Davis, die veel invloedrijke werken publiceerde op het gebied van sociale en culturele geschiedenis. Stoppen met onderzoeken kan ze niet, al is ze officieel met pensioen sinds 1996. 'Ik raak domweg gefascineerd!' zegt ze hierover.  Laat je inspireren door één van de grootste - nog levende - historici. 

Interview met Natalie Zemon Davis

800px-Natalie_Zemon_DavisZe is al meer dan zestig jaar actief als historica en is een pionier op het gebied van sociale en culturele geschiedenis. Ze werkte op verschillende universiteiten waaronder Princeton en de University of Toronto en was president van de American Historical Association. In 1996 ging Davis officieel met pensioen maar sindsdien publiceert ze nog regelmatig over een tal van onderwerpen. Haar reputatie is uitgegroeid tot die van één van de grootste nog levende historici. Skript sprak Davis over haar huidige onderzoek over slavernij in Suriname, haar passie voor films en de geschiedlessen die zij voor jongere generaties in petto heeft. Lees verder 

Skript Historisch Tijdschrift

logo 3Skript is een onafhankelijk wetenschappelijk blad dat vier maal per jaar verschijnt. De redactie, bestaande uit studenten en pas afgestudeerden, wil bijdragen aan actuele historische debatten, en biedt getalenteerde studenten de kans om hun werk aan een breder publiek te presenteren.

In 1979 werd Skript opgericht door Michael Bergmeijer, Hans Hoogervorst, Angela van Leeuwen en Jan Schoenmakers. Het tijdschrift begon als een gestencild en in elkaar geniet boekje maar is sindsdien uitgegroeid tot een volwaardig kwartaalblad met een groot ledenbestand en diverse landelijke verkooppunten. Skript is een onafhankelijk blad maar onderhoudt nauwe banden met de Universiteit van Amsterdam.

Wilt u meer longreads lezen? Kijk dan eens onder het kopje Verdieping!

Saga vikingen

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.

cover GM3

Het extra dikke nummer van Geschiedenis Magazine verschijnt omstreeks 18 april. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement om dit nummer zonder verzendkosten te ontvangen. 

Covers OA

Iedere maand meeslepende en prachtig geïllusteerde verhalen over de geschiedenis van Amsterdam.

Vergeten D-Day: Italië, 1943

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief. 

GM 2 cover - nu in de winkel

Het tweede nummer van 2024 is verschenen. Koop dit nummer bij een kiosk of boekhandel bij jou in de buurt