Skript op IsGeschiedenis

Skript Historisch Tijdschrift gaat de komende tijd een aantal verdiepende, wetenschappelijke interviews & longreads op IsGeschiedenis plaatsen. Hun debuut op de website vormt een uitgebreid interview met de invloedrijke historicus Quentin Skinner. 

Quentin Skinner'Wat ons als historici interesseert, is in essentie welke concepten mensen bezitten'

Charlotte van Regenmortel interviewt  Quentin Skinner,  Professor of Humanities aan de Queen Mary University te Londen. Hij is een van de grondleggers van de intellectuele geschiedenis. Zijn interesses variëren van de politieke theorie tot Shakespeare. Hij wordt in dit interview het hemd van het lijf gevraagd over contextualisering, de klassieke retoriek, het concept van een staat en het idee van individuele vrijheid. Lees het interview hier!   ,

Skript Historisch Tijdschrift

logo 3Skript is een onafhankelijk wetenschappelijk blad dat vier maal per jaar verschijnt. De redactie, bestaande uit studenten en pas afgestudeerden, wil bijdragen aan actuele historische debatten, en biedt getalenteerde studenten de kans om hun werk aan een breder publiek te presenteren.

In 1979 werd Skript opgericht door Michael Bergmeijer, Hans Hoogervorst, Angela van Leeuwen en Jan Schoenmakers. Het tijdschrift begon als een gestencild en in elkaar geniet boekje maar is sindsdien uitgegroeid tot een volwaardig kwartaalblad met een groot ledenbestand en diverse landelijke verkooppunten. Skript is een onafhankelijk blad maar onderhoudt nauwe banden met de Universiteit van Amsterdam.

Wilt u meer longreads lezen? Kijk dan eens onder het kopje Verdieping!

Lees het eerste jaar Geschiedenis Magazine extra voordelig én kies een welkomstcadeau!

cover GM3

Het extra dikke nummer van Geschiedenis Magazine verschijnt omstreeks 18 april. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement om dit nummer zonder verzendkosten te ontvangen. 

GM 2 cover - nu in de winkel

Het tweede nummer van 2024 is verschenen. Koop dit nummer bij een kiosk of boekhandel bij jou in de buurt

Saga vikingen

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.

Covers OA

Iedere maand meeslepende en prachtig geïllusteerde verhalen over de geschiedenis van Amsterdam.

De wieg van de Zijderoute

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.