Historische sporten en de geschiedenis van verschillende sporten. Entertainment door de eeuwen heen. Je leest het allemaal op IsGeschiedenis

1928: Olympische Spelen in Amsterdam

                   12 augustus
1928: Olympische Spelen in Amsterdam

De grootste collectie van memorabilia van de Amsterdamse Olympische Spelen van 1928 wordt geveild. Het gaat om een grote verzameling van sportliefhebber Jaco Treurniet en bestaat uit de talrijke boekjes, programma’s, toegangskaartjes en voorwerpen die de Spelen van 1928 bijzonder maakten. 

Lees verder

Tradities rond Wimbledon

       13 juli
Tradities rond Wimbledon

The All England Croquet en Lawn Tennis Club, Wimbledon stelt voor om een tennis bijeenkomst te houden op maandag 9 juli en volgende dagen.” Met deze woorden werd het eerste Wimbledon-toernooi in 1877 aangekondigd, het oudste en belangrijkste tennistoernooi op aarde. Zondag 12 juli 2015 werd voor de 138e keer de finale gespeeld.

Lees verder

Goed gegokt! Kerkonian en de geschiedenis van Las Vegas

Goed gegokt! Kerkonian en de geschiedenis van Las Vegas

Op 15 juni werd Las Vegas opgeschrikt door de dood van Kirk Kerkonian. De stokoude Kerkonian was een bekend figuur in de stad, hij werd beschouwd als één van de voornaamste grondleggers van het gokkersparadijs. Zakelijk inzicht leidde tot het openen van de eerste massale hotel-casino’s, dit deed een kleine woestijnnederzetting uitgroeien tot een van de grootste steden van de Verenigde Staten.

Lees verder

Sepp Blatter: de president van de FIFA

Sepp Blatter: de president van de FIFA

Op 2 juni werd bekend dat Sepp Blatter gaat aftreden als voorzitter van de FIFA. Dit is een opmerkelijk besluit, omdat de Zwitser enkele dagen daarvoor voor de vijfde keer werd herkozen tot president van de FIFA. Blatter is opgestapt, omdat hij niet het gevoel heeft veel steun buiten de FIFA te hebben.

Lees verder

PSV: van amateurvereniging tot professionele voetbalclub

             20 april
PSV: van amateurvereniging tot professionele voetbalclub

Afgelopen weekend werd PSV landskampioen. Ze wonnen in het eigen Phillips Stadion met 4-1 van sc Heereveen en sleepten daarmee de 22e landstitel binnen. Hoewel het kampioensschap er al lang aan zat te komen, was de feestvreugde in Eindhoven en omstreken groot. Hoe heeft PSV zich ontwikkeld tot zo’n succesvolle voetbalclub?

 

Lees verder

De Super Bowl: Amerika’s belangrijkste sportevenement

             2 februari
American Football. Wedstrijd tussen de Dallas Cowboys en de New York Giants (VS 1964)

Op 1 februari 2015 vond in de VS het grootste Amerikaanse sportevenement van het jaar plaats. De jaarlijkse Super Bowl, de belangrijkste American Footballwedstrijd van het jaar, werd gespeeld door de New England Patriots en de Seattle Seahawks. De strijd werd gewonnen door de Patriots met 28-24. Lees verder

De geschiedenis van het voetbal

       17 juli
Real Madrid versus Manchester United 1968 Europacup

De bondscoach van het Nederlands elftal Louis van Gaal is op 16 juli 2014 begonnen aan zijn eerste dag als trainer bij de bekende Engelse voetbalclub Manchester United. Manchester United werd opgericht in 1878 en is de meest succesvolle Engelse voetbalclub uit de geschiedenis. Engeland kent een lange voetbalgeschiedenis, het was ook de grondlegger van de moderne voetballerij.
Lees verder

Nederlandse etappezeges in de Tour de France

             11 juli
Joop Zoetemelk in actie bij de Tour de France 1978

Op 9 juli 2014 won een Nederlander sinds negen jaar weer een etappe in de Tour de France. Lars Boom wist de etappe te winnen na een zware kasseienetappe. In 2005 won Pieter Weening nog een etappe, maar sindsdien bleef het Nederlandse succes uit. Nederland kende twee Tour de France-winnaars en tientallen etappewinnaars sinds het ontstaan van de Tour de France in 1903.

Lees verder