Over IsGeschiedenis.nl

IsGeschiedenis.nl - geschiedenis en nieuws

Ieder mens groeit op met het vertellen van en luisteren naar verhalen uit de geschiedenis die ook weer aan kinderen worden doorgeven. Deze verhalen geven betekenis aan het verleden, heden en de toekomst en bieden de mogelijkheid deze perioden te doorgronden. De actualiteit is namelijk de geschiedenis van morgen. IsGeschiedenis.nl is een website waarop deze actualiteit in historisch perspectief wordt geplaatst.

Op 12 mei 2011 ging de website IsGeschiedenis.nl ‘de lucht in’. IsGeschiedenis.nl is de grootste website op het gebied van geschiedenis in binnen en buitenland. IsGeschiedenis.nl biedt dagelijks achtergronden bij het nieuws.

Waarom is geschiedenis interessant?

Omdat de actualiteit de geschiedenis van morgen is. IsGeschiedenis.nl is een website waarop de actualiteit in historisch perspectief wordt geplaatst. Dagelijks verschijnen er artikelen op IsGeschiedenis.nl die nieuwswaarde hebben en achtergrond en/ of perspectief bieden voor de geïnteresseerde lezer. Door middel van een originele insteek, leuke anekdotes en mooie citaten worden de verhalen verteld die schuil gaan achter het nieuws.

Alle geschiedenis op IsGeschiedenis.nl

De website biedt voor ieder wat wils. Begin 2012 heeft IsGeschiedenis.nl een nieuw jasje gekregen en is het gebruiksvriendelijker voor onze lezer geworden. Ga je toevallig deze vakantie op reis naar Frankrijk? Kijk dan even op de landenpagina om alles te weten te komen over je vakantiebestemming. Wil je weten wie de 44 mannen waren die Obama voorgingen als president? Kijk dan snel bij de rubriek over de Amerikaanse President. En zo hebben wij nog veel meer leuke rubrieken, thema’s en features op de website.

Ideeën voor je werkstuk geschiedenis?

Schrijf jij een werkstuk over de Eerste Wereldoorlog, de VOC, het communisme of over de Romeinen? Kijk ook dan op Isgeschiedenis.nl. Inmiddels hebben wij meer dan 1700 historische verhalen en dat aantal groeit iedere dag. Dus lees de mooie historische verhalen over Napoleon, Marie-Antoinette, Willem van Oranje, Alexander de Grote en Jeanne D’Arc en de vele andere historische onderwerpen op IsGeschiedenis.nl.

Actuele cijfers: 

Bezoekers:      220.000 bezoekers per maand (juni 2015)
Nieuwsbrief:    6000 abonnees
Twitter:              4000 volgers
Facebook:        3400 volgers

Wie zijn wij?

IsGeschiedenis.nl is een uitgave van Virtùmedia: een uitgeverij, een bureau voor advertentieverkoop en een (marketing)communicatiebureau.Virtumedia maakt tijdschriften en websites die zich richten op hoogopgeleide lezers met een specifieke interesse. Daarnaast verzorgen wij de advertentieverkoop voor onze eigen uitgaven, en voor uitgaven van derden, bijvoorbeeld culturele tijdschriften en de festivalkranten van Noorderslag, het Internationaal Film Festival Rotterdam en de Culturele Zondagen in Utrecht. Meer informatie

Persoonsgegevens
Indien u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief kunnen uw persoonsgegevens gebruikt worden om u te informeren over aanbiedingen, relevante diensten en producten van de Virtùmedia. Zij zullen niet aan derden verkocht of weggegeven worden.

Licentie

IsGeschiedenis.nl wil het gebruik van de informatie van de website stimuleren. Teksten tot 50 woorden mogen zonder toestemming te vragen worden overgenomen. Bekijk hier de voorwaarden.

Informatie IsGeschiedenis.nl
De redactie van IsGeschiedenis.nl is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Komt u desondanks toch informatie tegen die niet correct of verouderd is, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs. Wij zullen uw melding zo spoedig mogelijk behandelen en indien nodig actie ondernemen.

IsGeschiedenis is een website van Virtùmedia B.V.

Redactieadres:
IsGeschiedenis
Postbus 595
3700 AN Zeist
Nederland
Telefoon: 0(031)30-6920677


 Terug naar de Homepage –>