5 spraakmakende dopingschandalen uit de geschiedenis

    15 januari 2016
5 spraakmakende dopingschandalen uit de geschiedenis

De internationale atletiekfederatie IAAF wist af van het dopinggebruik van Russische sporters en deed daar niks tegen. Binnen de IAAF vierde corruptie en afpersing hoogtij. Doping en sport lijken steeds vaker onlosmakelijk met elkaar verbonden. Lees hier over dopinggebruik van de jaren ’70 tot nu.

Lees verder

Het dopingschandaal in de DDR

       10 november 2015
Het dopingschandaal in de DDR

Het Wereldantidopingagentschap (WADA) concludeerde deze week dat op medeweten van de Russische staat op grote schaal dopinggebruik getolereerd wordt en dat er georganiseerd bedrog plaatsvindt. ‘Sovjet-tijd leeft voort in atletiek’, kopt De Volkskrant. In de DDR was er sprake van een ‘staatsdopingsysteem’.

Lees verder

Wielercarrière van Lance Armstrong

                22 oktober 2012
Lance Armstrong, 2002

De Amerikaanse wielrenner Lance Armstrong is zijn zeven overwinningen in de Tour de France definitief kwijt. Vandaag besloot de internationale wielerfederatie UCI namelijk alle conclusies en aanbevelingen van het USADA rapport over Armstrong over te nemen. Hieruit bleek dat de renner in zijn gloriejaren tussen 1998 en 2005 onderdeel uitmaakte van het ‘meest professionele en succesvolle dopingprogramma dat de sport ooit heeft gekend’. Lees verder