Schloss Freudenstein

    25 mei 2017
Schloss Freudenstein

Schloss Freudenstein in de stad Freiberg (Saksen) bewaard niet alleen nationale schatten maar ook een grote collectie mineralen. Daarnaast is de Technische Universiteit Freiberg gevestigd in de middeleeuwse burcht. Schloss Freudenstein werd in 1168 gebouwd om de zilvermijnen van Freiberg te beschermen. Naderhand kreeg het kasteel allerlei andere functies, zoals een opvanghuis en museum.

Lees verder

De Koninklijke Wachtkamer van Amsterdam Centraal Station

       12 mei 2017
De Koninklijke Wachtkamer van Amsterdam Centraal Station

Deze week ging de gerestaureerde Wachtkamer 3de klasse open op Amsterdam Centraal. De wachtkamer werd de afgelopen tien maanden gerestaureerd. Oorspronkelijk was de wachtkamer, net als de rest van het station, ontworpen door architect Pierre Cuypers in 1891. Bij de restauratie zijn zo veel mogelijk elementen van Cuypers teruggeplaatst. Amsterdam Centraal was ook voor de Oranjes een speciaal station omdat ze een eigen wachtkamer hadden: de Koninklijke wachtkamer.

Lees verder

Cristo Redentor in Rio de Janeiro

       12 mei 2017
Cristo Redentor in Rio de Janeiro

Het grote Christus de Verlosser beeld in Rio de Janeiro in Brazilië is een van de nieuwe zeven wereldwonderen volgens de New7Wonders Foundation uit Zwitserland. Het beeld is met 86 jaar oud het jongste monument van alle wereldwonderen. Het beeld van Christus de Verlosser werd in 1931 gerealiseerd en is maar liefst 38 meter hoog.

Lees verder

Schloss Hartenfels

    11 mei 2017
Schloss Hartenfels

Schloss Hartenfels is een prachtig renaissancekasteel in stad Torgau in Saksen Duitsland. Het kasteel was onderdeel van de familie Wettin en werd bewoond door keurvorst Frederick II van Saksen. Het kasteel kenmerkt zich door zijn rijke protestantse geschiedenis. De kasteelkerk was namelijk de eerste protestantse kerk van Europa.

Lees verder

De 4 meest spraakmakende Romeinse keizers

          26 april 2017
De 4 meest spraakmakende Romeinse keizers

Als je denkt aan het Romeinse Rijk zal je al snel denken aan de lange periode van het keizerschap. De redactie maakte een selectie uit rond de 90 keizers die het Rijk hebben geregeerd. Een opsomming van de meest spraakmakende keizers kan alleen maar beginnen bij de eerste en bekendste: Gaius Octavius, beter bekend als Augustus (de verhevene). Lees verder

Geschiedenis van de Chinese Muur

    21 april 2017
Geschiedenis van de Chinese Muur

WERELDWONDER – De Chinese Muur loopt door een groot stuk van Noord-China en is één van de nieuwe zeven wereldwonderen. De bouw van de Chinese Muur begon in de 7e eeuw voor Christus en werd tijdens meerdere eeuwen verstevigd. Het bouwwerk heet ‘de lange muur van 10.000 li’ in het Chinees maar de muur is ‘slechts’ 8850 kilometer lang.

Lees verder

Bouw van het Colosseum

       14 april 2017
Bouw van het Colosseum

WERELDWONDER:  Het beeld dat iedereen van Rome heeft is standaard het Colosseum. Dit Romeinse gebouw dat nu voornamelijk de trekpleister is van Rome, was ook in de eerste eeuw na Christus populair bij veel mensen. Voornamelijk de gevechten met krijgsgevangenen werden veel bezocht. Het Colosseum siert dus al bijna 2000 jaar het stadsbeeld van Rome. Lees verder

Albrechtsburg Meissen

    13 april 2017
Albrechtsburcht Meissen

De Albrechtsburg Meissen wordt ook wel de ‘Acropolis van Meissen’ genoemd. De in 1471 gebouwde Albrechtsburg in de stad Meissen is een waar spektakel voor het oog. De burcht is het eerste kasteel in Duitsland dat is gebouwd als residentie en niet als militaire vesting. Daarmee werd het de ‘trendsetter’ voor kastelen in heel Europa.

Lees verder