Fort Dresden

    22 juni 2017
Fort Dresden

Naast de Residenzschloss Dresden heeft de stad nog een kasteel, namelijk de Festung Dresden. Dit fort werd in de middeleeuwen gebouwd om de stad te beschermen en artillerievuur te weerstaan. Het fort is geïnspireerd op een Italiaanse fortificatie stijl van een bastion. Tegenwoordig zit in het fort een museum voor de stadsgeschiedenis van Dresden en haar fortificaties.

Lees verder

Bouw van de Waalbrug

Bouw van de Waalbrug

NIJMEGEN 1936 – Op feestelijke wijze wordt op 16 juni 1936 de nieuwe verkeersbrug over de Waal door koningin Wilhelmina geopend. 200.000 belangstellenden nemen het schouwspel waar. Nadat de koningin met een zilveren schaar het lint door heeft geknipt, trekt een stoet versierde auto’s de brug over.

Lees verder

Geschiedenis van het Witte Huis

       12 juni 2017

Bijna een half jaar nadat Donald Trump president van de Verenigde Staten werd, trok zijn vrouw Melania Trump bij hem in in het Witte Huis. Het Witte huis in Washington DC wordt sinds 1800 bewoond door de president van de Verenigde Staten. Met de bouw van het Witte Huis werd begonnen op 13 oktober 1792.

Lees verder

Residenzschloss Dresden

    8 juni 2017
Residenzschloss Dresden

Dit koninklijke paleis in de hoofdstad van Saksen, Dresden, heeft een meer dan 800 jaar oude geschiedenis. Het paleis werd in de middeleeuwen gebouwd en was in bezit van de adellijke familie Wettin. Tijdens de Tweede Wereldoorlog raakte het paleis zwaar beschadigd door bombardementen, net als de rest van de stad. Nu huisvest het paleis meerdere musea, waaronder de Grünes Gewölbe en een grote collectie kunststukken.

Lees verder

Het lijden van Antoni Gaudí

Gaudi

Antoni Gaudí is een succesvolle Spaanse architect die vooral bekend is van zijn kathedraal de Sagrada Familia. Hij wijdde de laatste jaren van zijn leven volledig aan de bouw van deze kerk. Op 7 juni 1926 wordt hij, peinzend over straat lopend, aangereden door een tram. Enkele dagen later overlijdt hij in het ziekenhuis. Lees verder

Angkor in Cambodja

       2 juni 2017
Angkor in Cambodja

Werelderfgoed – De UNESCO Werelderfgoedlijst telt 1052 werelderfgoederen verspreid over 165 landen. Hiervan zijn 814 cultuurerfgoederen, 203 natuurerfgoederen en 35 gemengde erfgoederen. In Nederland staan onder andere de Waddenzee en molens bij Kinderdijk op de lijst. In deze rubriek behandelen we de enkele werelderfgoederen van over de hele wereld. Deze week; Angkor in Cambodja.

Lees verder

Schloss Freudenstein

    25 mei 2017
Schloss Freudenstein

Schloss Freudenstein in de stad Freiberg (Saksen) bewaard niet alleen nationale schatten maar ook een grote collectie mineralen. Daarnaast is de Technische Universiteit Freiberg gevestigd in de middeleeuwse burcht. Schloss Freudenstein werd in 1168 gebouwd om de zilvermijnen van Freiberg te beschermen. Naderhand kreeg het kasteel allerlei andere functies, zoals een opvanghuis en museum.

Lees verder

De Koninklijke Wachtkamer van Amsterdam Centraal Station

       12 mei 2017
De Koninklijke Wachtkamer van Amsterdam Centraal Station

Deze week ging de gerestaureerde Wachtkamer 3de klasse open op Amsterdam Centraal. De wachtkamer werd de afgelopen tien maanden gerestaureerd. Oorspronkelijk was de wachtkamer, net als de rest van het station, ontworpen door architect Pierre Cuypers in 1891. Bij de restauratie zijn zo veel mogelijk elementen van Cuypers teruggeplaatst. Amsterdam Centraal was ook voor de Oranjes een speciaal station omdat ze een eigen wachtkamer hadden: de Koninklijke wachtkamer.

Lees verder