Geen afbeelding beschikbaar

Animatie van het tapijt van Bayeux

In 2009 maakte de student David Newton aan het Goldsmiths College in Londen een geanimeerde versie van het beroemde Tapijt van Bayeux. De animatie toont de gehele Normandische verovering van Engeland, vanaf het vertrek uit Frankrijk en de waarneming van de komeet van Halley tot aan de landing in Engeland en de beslissende slag bij Hastings in 1066.

Het tapijt van Bayeux is een geborduurd wandkleed van 70 meter lang en 15 centimeter hoog, dat vermoedelijk werd gemaakt in opdracht van bisschop Odo. Hij was de halfbroer van Willem de Veroveraar, die in 1066 vanuit Normandië Engeland binnenviel en met succes de Angelsaksische koning Harold wist te verdrijven.

De animatie van het tapijt van Bayeux begint met de kroning van Harold en de waarneming van de komeet van Halley, die toentertijd werd beschouwd als een voorbode voor oorlog. Begeleid door bijpassende muziek wordt de kijker vervolgens meegenomen met de oversteek van het Kanaal en de invasie van Engeland.

Het filmpje besluit met het verloop van de beslissende slag bij Hastings en de uiteindelijke overwinning van Willem de Veroveraar.

Voor een soortgelijke animatie, zie ook het digitale 3D model van Rome in de oudheid.

Rubrieken: 

Landen: 

Personen: 

Tijdperken: 

Covers OA

Iedere maand meeslepende en prachtig geïllusteerde verhalen over de geschiedenis van Amsterdam.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief. 

cover GM3

Het extra dikke nummer van Geschiedenis Magazine verschijnt omstreeks 18 april. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement om dit nummer zonder verzendkosten te ontvangen. 

Lees het eerste jaar Geschiedenis Magazine extra voordelig én kies een welkomstcadeau!

Saga vikingen

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.

Ga mee op ontdekkingstocht naar archeologische vindplaatsen in binnen- en buitenland!