Geschiedenis van Groot-Brittannië. Hieronder staan artikelen over de geschiedenis van Groot-Brittannië door de eeuwen heen. 

Tony Blair

       14 april 2016
Blair

Op 6 mei 1953 werd Anthony Charles Lynton Blair, kortweg Tony Blair, geboren in Edinburgh te Schotland. Hij zou later één van de machtigste mannen ter wereld worden als premier van Groot-Brittannië en een aanzienlijke rol spelen in het binnenvallen van Irak in 2003. Hij was de jongste premier sinds 1812 en de langst dienende Labour premier ooit. De redactie besloot om een blik te werpen op zijn leven en zijn periode als premier.

Lees verder

4 historische bouwwerken: van piramide tot Eiffeltoren

       13 april 2016
bouwwerken

In 2020 zal de skyline van Dubai een nieuwe aanwinst krijgen: een toren van bijna een kilometer hoog. Het moet het huidige hoogste bouwwerk ter wereld, de Burj Khalifa, overtreffen. In het verleden zijn er vele imposante en hoge bouwwerken ontworpen die het record voor hoogste bouwwerk ter wereld een tijdlang in bezit hadden. Bekijk hier een aantal voorbeelden van dergelijke bouwwerken uit het verleden.

Lees verder

Graancirkels: een uitvinding van mensen, goden, duivels of buitenaardse wezens?

    9 april 2016
Graancirkels: een uitvinding van mensen, goden, duivels of buitenaardse wezens?

Door de eeuwen heen zijn verschillende verklaringen gegeven voor graancirkels. Zo zouden ze gemaakt worden door mensen, goden, duivels en buitenaardse wezens. Tegenwoordig worden graancirkels ook wel gezien als een vorm van kunst.

Lees verder

De oorsprong van 1 april

       1 april 2016
De oorsprong van 1 april

Het is weer de dag dat collega´s, vrienden, familie en zelfs websites je in de maling proberen te nemen.Over de oorsprong van de nationale ´grappendag´ 1 april bestaan verschillende theorieën en verhalen. De redactie koos er een aantal uit. Lees verder

Van baby tot vliegtuigkaper: 5 bizarre vermissingen door de eeuwen heen

       30 maart 2016
vermissing

Op 29 maart werd een militair gevonden in de Colombiaanse jungle die al 23 dagen vermist was. Hij werd verzwakt, maar in goede gezondheid aangetroffen. In het verleden zijn er een aantal  mensen vermist geraakt die –  in tegenstelling tot de Colombiaan – nooit meer zijn teruggevonden. Lees hier meer over de intrigerende  vermissing van een baby, kapitein, uitvinder, vliegenierster en vliegtuigkaper.

Lees verder

William Shakespeare

          25 maart 2016
shakespeare

Shakespeare en zijn werken zijn bij vrijwel iedereen beroemd en worden tot op de dag van vandaag nog veel gelezen! Lees hier meer over de grootste schrijver die Engeland ooit heeft voorgebracht.

Lees verder

Spot in film: Monty Pythons Life of Brian

       24 maart 2016
Spot in film: Monty Pythons Life of Brian

MAARTCharlie Chaplin, Mister Bean en spotten met het koningshuis in het TV-tijdperk zijn al langsgekomen. Sinds de uitvinding van de tv en film zijn er vele producties geweest die spotten met de geschiedenis, politiek of religie. Eén van de bekendste films is Monty Pythons Life of Brian! Lees verder

Britten en Fransen in de clinch om ring Jeanne d’Arc

       23 maart 2016
Britten en Fransen in de clinch om ring Jeanne d’Arc

Juridisch gebekvecht is ontstaan tussen Frankrijk en Groot-Brittannië over een ring die hoogstwaarschijnlijk aan de Franse vrijheidsstrijdster Jeanne d’Arc toebehoorde. De ring werd in Engeland verkocht aan een Franse eigenaar van een historisch amusementspark. Hier was de Britse overheid niet zo blij mee.. Lees verder