Jefferson Davis wordt president van de Geconfedereerde Staten van Amerika

Jefferson Davis wordt president van de Geconfedereerde Staten van Amerika

Op 24 april 2017 werden in de Amerikaanse stad New Orleans vier standbeelden van de Amerikaanse Burgeroorlog (1861-1865) weggehaald. Volgens de burgemeester passen de beelden niet meer in het karakter van de stad en vertegenwoordigen ze het racistische verleden van het Zuiden van de VS. Een van de standbeelden is van de enige president van de Geconferedeerde Staten van Amerika, Jefferson Davis. Onder zijn leiding barstte de Amerikaanse Burgeroorlog los.   Lees verder

Terugblik op de Cubacrisis

    18 april 2017
Overleg gedurende de Cuba Crisis

Cuba 1962 – De Amerikaanse vloot blokkeert de toegang tot Cuba voor schepen vanuit Rusland. De hele wereld houdt haar adem in, want een conflict tussen de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie zou ongetwijfeld uitlopen op een kernoorlog. Op 24 oktober 1962 begon de Cubacrisis, de week waarin de mensheid het dichtst bij haar eigen vernietiging kwam. Nu, in 2017 staat de verenigde staten tegenover Noord-Korea en dreigt er opnieuw een kernoorlog.

Lees verder

De aanval op Fort Sumter was het militaire begin van de Amerikaanse burgeroorlog

De aanval op Fort Sumter was het militaire begin van de Amerikaanse burgeroorlog

Op 11 maart 1861 verklaren de Zuidelijke Staten van Amerika zich onafhankelijk van de Verenigde Staten. President Abraham Lincoln weigerde de Geconfedereerde Staten te erkennen. Op 12 april 1861 troffen de Zuidelijke en Noordelijke staten elkaar voor het eerst bij fort Sumter in de haven van Charleston.

Lees verder

Eerste executie met elektrische stoel

Eerste executie met elektrische stoel

UITVINDINGEN – New York 1890. Zojuist heeft een man 17 seconden bloot gestaan aan een stroomstoot van 1000 volt, maar die heeft hem niet gedood. Wel is hij ernstig verbrand. De spanning wordt verhoogd naar 2000 volt. De volgende schok duurt meer dan een minuut. Rook komt uit zijn hoofd en de kamer ruikt naar verbrand vlees. De eerste executie op de elektrische stoel verloopt niet bepaald soepel.

Lees verder

Slag bij Shiloh tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Battle_of_Shiloh_Thulstrup.jpg

Pittsburg Landing, Tennessee 1862- Om 6 uur in de ochtend van 6 april 1862 voeren de Zuidelijke legers onder leiding van generaal Johnston een verrassingsaanval uit op de Noordelijke troepen van generaal Grant. Rondom het kerkje Shiloh Church van het dorpje Pittsburg Landing, staan 100.000 Amerikaanse soldaten tegenover elkaar, voor de bloedigste slag tot dan toe in de Amerikaanse Burgeroorlog, die al op 7 april beëindigd werd. Lees verder

De geschiedenis van Unilever

    6 april 2017
De geschiedenis van Unilever

Trending – In reactie op het overnamebod van het Amerikaanse bedrijf Heinz wil het Nederlands-Britse bedrijf Unilever bewijzen zelfstandig sterk te staan. Dit doet het bedrijf door aan te kondigen dat het af wil van de margarine en boterproducenten. Best gek aangezien Unilever voor de helft is voortgekomen uit een margarinefabrikant.

Lees verder

Biografie: Rosa Parks

    6 april 2017
Biografie: Rosa Parks

Rosa Parks (1913-2005) werd geboren op 4 februari 1913 in de Amerikaanse staat Alabama. Ze was een Afro-Amerikaan, maar haar overgrootvader was Schots. Ze groeide op in een tijd dat er in de Verenigde Staten veel discriminatie tegen zwarten was. Ze heeft op verschillende scholen gezeten, en ze was bezig aan een vervolgopleiding laboratoriumtechniek. Hier moest ze helaas mee stoppen om voor haar zieke moeder en oma te kunnen zorgen.

Lees verder

Gifgas in Syrië en het mogelijk ingrijpen door de Westerse wereld

          4 april 2017
Barack Obama spreekt bij de Verenigde Naties

TRENDING: Bij een mogelijke gifgasaanval in Syrië door Syrische of Russische troepen op 4 april 2017 zijn minstens dertig doden gevallen. Sinds het Protocol van Genève van 1925 hebben de meeste landen afgesproken geen chemische wapens meer te gebruiken. Toch is dit niet de eerste keer dat in Syrië gifgas wordt gebruikt.

Lees verder