Oscar Wilde en zijn liefdesaffaire

       24 mei 2017
Oscar Wilde en zijn liefdesaffaire

Historische schandalen – De schrijver Oscar Wilde is vooral bekend van zijn toneelstukken en zijn boek The Picture of Dorian Gray. Volgens kenners zou dit boek een autobiografische trekken bevatten, waarin de hoofdpersoon op Oscar Wilde zelf lijkt. In 1890 raakte Wilde betrokken bij een schandaal over sodomie. Het gerucht ging namelijk dat hij homoseksueel was en met andere mannen naar bed ging.

Lees verder

Bouw van het Colosseum

       14 april 2017
Bouw van het Colosseum

WERELDWONDER:  Het beeld dat iedereen van Rome heeft is standaard het Colosseum. Dit Romeinse gebouw dat nu voornamelijk de trekpleister is van Rome, was ook in de eerste eeuw na Christus populair bij veel mensen. Voornamelijk de gevechten met krijgsgevangenen werden veel bezocht. Het Colosseum siert dus al bijna 2000 jaar het stadsbeeld van Rome. Lees verder

Hollywoodster Zsa Zsa Gábor overlijdt op 99-jarige leeftijd

          19 december 2016
Hollywoodster Zsa Zsa Gábor overlijdt op 99-jarige leeftijd

Deze zondag is Hollywoodster Zsa Zsa Gábor overleden aan een hartaanval. De Hongaarse actrice was stiekem nog meer bekend door haar glamoreuze levensstijl, dan door haar acteerwerk. Gábor werd 99 jaar. Lees verder

Ringtheaterbrand in Wenen

Ringtheaterbrand Wenen

Op 8 december 1881 vindt een enorme ramp plaats in Oostenrijk-Hongarije. Op die dag ontstaat er een brand in het Ringtheater in de stad Wenen. Volgens de eerste cijfers vinden 384 mensen de dood. Latere schattingen wijzen zelfs op een aantal van minstens 600 doden. Lees verder

Biografie Richard Wagner

Richard Wagner

Op 13 augustus 1876 ging Der Ring des Nibelungen in première. Het stuk was het magnus opus van de bekende Duitse componist Richard Wagner. Typisch voor Wagners stijl was het Gesamtkunstwerk waarbij tekst, muziek en toneel werden gecombineerd. Wagner is een van de meest invloedrijke – en tevens een van de controversieelste – componisten die de wereld gekend heeft.
Lees verder

De politieke lading van Pinokkio

De politieke lading van Pinokkio

U hebt de visie van een struisvogel, de ruggengraat van een mossel en u liegt als Pinokkio

Aldus Geert Wilders over Mark Rutte in het lijsttrekkersdebat in 2012 voor de landelijke verkiezingen. Pinokkio is synoniem komen te staan voor het verspreiden van leugens om er vervolgens mee betrapt te worden, omdat zijn neus groeit nadat hij een leugen vertelt. De schrijver van Pinokkio is Carlo Collodi.

Lees verder

Franse muzieklegende Edith Piaf

       27 juni 2016
Franse muzieklegende Edith Piaf

stempels-themamaanden-ig-juni2 muziekEdith Piaf geldt als een Franse legende in de muziekwereld. Zij was een cabaretzangeres, songwriter en actrice. Met nummers als ‘non, je ne regrette rien’ verwierf Piaf internationale beroemdheid en wist zij emotie bij mensen op te roepen. De redactie besloot in een kijkje te geven in het turbulente leven van de zangeres.

Lees verder

William Shakespeare

          25 maart 2016
shakespeare

Shakespeare en zijn werken zijn bij vrijwel iedereen beroemd en worden tot op de dag van vandaag nog veel gelezen! Lees hier meer over de grootste schrijver die Engeland ooit heeft voorgebracht.

Lees verder